Μόλις ανέβηκαν
recent

Τα παράδοξα των καιρών μας

Σήμερα έχουμε μεγαλύτερα σπίτια, αλλά μικρότερες οικογένειες, περισσότερη άνεση, αλλά λιγότερο χρόνο. Έχουμε περισσότερα πτυχία, αλλά λιγότερο κοινό νου, περισσότερη γνώση, αλλά λιγότερη κρίση. Έχουμε περισσότερους ειδικούς, αλλά και περισσότερα προβλήματα, περισσότερα φάρμακα, αλλά λιγότερη καλή υγεία.

Τα παράδοξα των καιρών μας


Ξοδεύουμε απερίσκεπτα, γελάμε λίγο, οδηγούμε γρήγορα, εξαγριωνόμαστε εύκολα, ξενυχτάμε συχνά, διαβάζουμε λίγο, βλέπουμε πολύ τηλεόραση και δεν σεβόμαστε τους άλλους. Έχουμε αυξήσει τις περιούσιες μας, αλλά έχουμε μειώσει τις άξιες μας, μιλάμε πολύ, αγαπάμε λίγο και λεμέ συχνά ψέματα.

Έχουμε μάθει να κάνουμε τη ζωή μας, αλλά όχι και την ιδία τη ζωή, έχουμε προσθέσει χρόνια στη ζωή μας, αλλά όχι ζωή στα χρόνια μας. Έχουμε ψηλότερα κτίρια, αλλά κοντύτερη ψυχική διάθεση, φαρδύτερους δρόμους, αλλά στενότερη αντίληψη. Ξοδεύουμε περισσότερα, αλλά έχουμε λιγότερα, αγοράζουμε περισσότερα, αλλά τα απολαμβάνουμε λιγότερο.

Πήγαμε στο φεγγάρι και γυρίσαμε, αλλά έχουμε πρόβλημα να διασχίσουμε το δρόμο για να συναντήσουμε τον γείτονα, κατακτήσαμε το εξωτερικό διάστημα, αλλά όχι και τον εσωτερικό μας κόσμο, διασπάσαμε το άτομο αλλά όχι και τη προκατάληψη. Γράφουμε περισσότερα, μαθαίνουμε λιγότερα, σχεδιάζουμε περισσότερα, πραγματοποιούμε λιγότερα, έχουμε μάθει να τρέχουμε, αλλά όχι και να περιμένουμε, έχουμε υψηλότερα εισοδήματα, αλλά χαμηλότερα ήθη.

Έχουμε περισσότερα computers που κρατάνε περισσότερες πληροφορίες, που παράγουν περισσότερα αντίγραφα, αλλά έχουμε λιγότερη προσωπική επικοινωνία, είμαστε μεγάλοι σε ποσότητα, αλλά μικροί σε ποιότητα. Είμαστε σε εποχές γρήγορου φαγητού και αργής πέψης, «ψηλοί» άνθρωποι αλλά «κοντοί» χαρακτήρες.

Περισσότερος ελεύθερος χρόνος, αλλά καθόλου διασκέδαση, περισσότερα είδη διατροφής αλλά λιγότερη τροφή. Δυο μισθοί αλλά περισσότερα διαζύγια, πιο όμορφα σπίτια αλλά και πολλά διαλυμένα σπίτια.

Ακριβώς γιατί, προτείνω από δω και πέρα να μην αφήνετε τίποτα για «ειδικές περιπτώσεις», γιατί κάθε μέρα που ζείτε είναι και μια «ειδική περίπτωση». Ψάξε για γνώση, διάβασε περισσότερο. κάτσε και θαύμασε τη θέα χωρίς να δίνεις σημασία σε άλλες ανάγκες σου. Αφιέρωσε περισσότερο χρόνο με την οικογένεια σου και με φίλους, φάε το φαγητό που σου αρέσει και πήγαινε στα μέρη που αγαπάς.

Η ζωή πρέπει να είναι άθροισμα στιγμών ευχαρίστησης και απόλαυσης και όχι μόνο επιβίωσης. Πιες στο καλύτερο κρυστάλλινο ποτήρι που έχεις. μην κρύβεις τη καλύτερη Κολωνία ή aftershave αλλά χρησιμοποίησε τα κάθε μέρα, εξαφάνισε από το λεξιλόγιο σου εκφράσεις όπως: 

"κάποια από αυτές τις μέρες", " κάποια μέρα" και “όχι τώρα".

Γράψε εκείνο το γράμμα που σκεφτόσουν να γράψεις "μια από αυτές τις μέρες" ας πούμε στις οικογένειες μας και στους φίλους μας πόσο πολύ τους αγαπάμε. Μην καθυστερείς τίποτα που προσθέτει γέλιο και χαρά στη ζωή σου. Κάθε μέρα, κάθε ώρα, και κάθε λεπτό είναι ξεχωριστό, γιατί δεν ξέρεις εάν θα είναι και το τελευταίο σου. 


Προμηθέας

Προμηθέας

1 σχόλιο:

Αφήστε το μήνυμα σας και τις παρατηρήσεις σας

Από το Blogger.