Μόλις ανέβηκαν
recent

7 περίεργα πράγματα που δεν ξέρετε για τα άλογα

7 περίεργα πράγματα που δεν ξέρετε για τα  όμορφα αυτά πλάσματα.Τα άλογα λοιπόν:

1) Με τη βοήθεια καί των δύο ματιών μπορούν να δούνε σχεδόν 360 μοίρες! Το εξίσου εντυπωσιακό της υπόθεσης είναι ότι όπου κοιτάνε, εκεί στρέφουνε και τα αυτιά τους! Οπότε να ξέρετε, αν στρέψουν τα αυτιά τους σε εσάς, τότε σημαίνει ότι σας κοιτάνε.

2) Στην άγρια φύση αν είναι κοπάδι, τότε τον πρώτο λόγο έχει η γυναίκα. Το κοπάδι θα μετακινηθεί ύστερα από απόφαση της φοράδας κι όχι του επιβήτορα και θα κατευθυνθεί το κοπάδι εκεί που θέλει αυτή. 

3) Ένα άλλο παράξενο που έχουν τα άλογα έχουν πνεύμα ομαδικό! Σχεδόν ποτέ δεν θα δείτε όλα τα άλογα ενός κοπαδιού ”ξαπλωμένα”. Πάντα ένα τουλάχιστον θα είναι όρθιο και σε επαγρύπνηση για τυχόν κίνδυνο, ώστε να ειδοποιήσει και τα άλλα τα κοιμισμένα. Έπειτα από κάποιο χρονικό διάστημα, αναλαμβάνει καθήκοντα το επόμενο, και πάει λέγοντας!

4) Τα άλογα, δεν μπορούν να αναπνεύσουν από το στόμα, παρά μόνο από τα ρουθούνια της μύτης! Μία δοκιμή θα σας πείσει. Επίσης, δεν μπορούνε να κάνουνε εμετό.

5) Δεν μπορούμε να καταλάβουμε πόσο χρονών είναι ένα άλογο από την ηλικία των 8-9 χρόνων και άνω! Αλλά μέχρι αυτή την ηλικία, μπορούμε να το καταλάβουμε από τα δόντια τους.

6) Ένα ακόμα περίεργο που έχουν τα άλογα, είναι ότι μπορούν και κοιμούνται όρθια! Όταν συμβαίνει αυτό, τα πόδια τους ”κλειδώνουν” ώστε να μην πέσουν.

7) Τελευταίο παράξενο και περίεργο για τα άλογα, είναι ότι τα άλογα μπορεί να κάνουνε την ανάγκη τους έως και 15 φορές την ημέρα! 


Προμηθέας

Προμηθέας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αφήστε το μήνυμα σας και τις παρατηρήσεις σας

Από το Blogger.