Μόλις ανέβηκαν
recent

Χρήμα και παρανομία

Διαβάστε τα παρακάτω και θα εκπλαγείτε για τον τρόπο που κινείται το χρήμα παγκοσμίως. Τα νήματα κινούνται από συγκεκριμένους ανθρώπους καταστρατηγώντας σε πολλές περιπτώσεις τους νόμους και τους κανόνες ηθικής.

Χρήμα και παρανομία


- Πάνω από 6% των μετοχών στα παγκόσμια χρηματιστήρια ανήκουν σε σαουδαραβικά συμφέροντα κάτι που μεταφράζεται σε 3.1 τρις δολάρια ετησίως. Έτσι και τραβήξουν αυτά τα φράγκα οι φίλοι μας με τα τραπεζομάντηλα στη μούρη και τα πάνε αλλού, η Αμερική βούλιαξε την ίδια μέρα.

- Η μεγαλύτερη ιδιωτική τράπεζα στον κόσμο, η Citibank, ανήκει σε Σαουδάραβα που βρίσκεται στο τοπ 10 του Forbes. Η ίδια τράπεζα είχε το 2001 στο διοικητικό της συμβούλιο γνωστό έμπορο από το καρτέλ ναρκωτικών του Μεξικού, ο οποίος δεν απελάθηκε. Στην ίδια διοίκηση υπήρχαν και 2 πρώην υψηλόβαθμα στελέχη της CIA. Το θέμα ανέδειξε η New York Post.

- Ο αγωγός που θα ενώσει τις Σαουδαραβικές χώρες μέσω Ιράκ με την νότια θάλασσα και θα παρέχει στα τάνκερ το 45% της παγκόσμιας παραγωγής ανήκει στην Hulliburton, της οποίας πρώην διευθυντής και νυν "σύμβουλος" είναι ο πρώην Αμερικανός αντιπρόεδρος Dick Cheney. Το εν λόγω έργο δεν δημοπρατήθηκε, ούτε καν πέρασε από το Κογκρέσο όπως προβλέπει ο νόμος. Έγινε απευθείας ανάθεση. Το 70% της ποσότητας θα διατίθεται σε Ευρώπη και Αμερική. Η Κίνα προτίμησε τους Ρώσους.

- Η τιμή παραγωγής αργού πετρελαίου στο Μπαχρέιν είναι $10 και όταν βγαίνει στην αγορά η τιμή πώλησης είναι $15. Στην Ευρώπη όταν έρχεται το ίδιο βαρέλι φτάνει τα 65-70 δολάρια.

- Περίπου 42% της τιμής πώλησης καυσίμων στην Ευρωζώνη είναι άμεσοι και έμμεσοι φόροι. Σε αυτούς του φόρους δεν περιλαμβάνεται ο ΦΠΑ της κάθε χώρας.

- 3 από τις εταιρείες που χρεοκόπησε ο γιος Μπους πριν ακόμα γίνει κυβερνήτης στο Τέξας, είχαν νταραβέρι με τους Λάντεν σε εργολαβίες της κατασκευαστικής τους που εδρεύει στο Τέξας.

- Ο πατέρας Μπους ήταν ο μόνος  πρόεδρος στην ιστορία που είχε ασκήσει το δικαίωμα να παίρνει καθημερινή ενημέρωση από την CIA, ενώ είχε διατελέσει και διευθυντής της. Κοινώς ήξερε τι έκαναν οι πάντες.

- 6 στους 10 πρώην διευθυντές της CIA είναι πρώην δικηγόροι της Wall Street.

- Ο παππούς Πρέσκοτ Μπους ήταν διευθυντής σε εταιρεία που προμήθευε ατσάλι τα Γερμανικά εργοστάσια που κατασκεύαζαν όπλα για τον Χίτλερ στο δεύτερο παγκόσμιο πόλεμο. Δεν ανακρίθηκε πότε με βάση το νόμο για συνεργάτες εγκληματιών κατά της ανθρωπότητας.

-Μετά τον πόλεμο του Ιράκ, όλες οι φυτείες παπαρούνας στο γειτονικό Πακιστάν που είχαν καταστραφεί, επανεμφανίστηκαν. Το Πακιστάν παράγει το 85% του οπίου που διακινείται παγκοσμίως.

-Το 2001 η επιτροπή κεφαλαιαγοράς και ελέγχου διαφάνειας και το Υπουργείο δικαιοσύνης της Αμερικής, κάλεσε μερικές από τις μεγαλύτερες πολυεθνικές εταιρείες σε απολογία για ξέπλυμα χρήματος που προερχόταν από ναρκωτικά και που διακινούνταν μέσω μετοχών. Ανάμεσα τους οι HP, General Electric, General Motors, Sony, Wirlpool, Philip Morris. Βασικά το μήνυμα ήταν να υπάρξει κάποιο μέτρο για να μην δοθεί μεγάλη δημοσιότητα. Καμιά δικογραφία δεν έγινε.

-Πάνω από 28.000 ευρεσιτεχνίες που παράγουν 100% καθαρά καύσιμα, τα περισσότερα με πρώτη ύλη το νερό, έχουν απορριφθεί από το αμερικάνικο γραφείο πατεντών ως "μη-ευρέως-υλοποιήσιμα" παρότι τα υλικά κατασκευής τους ήταν από εμπορικά καταστήματα.

-Από τα περίπου 800 κτίρια στο κεντρικό από τα νησάκια Kayman νότια του Μiami, τα 685 είναι κτίρια τραπεζών. Τα νησιά Kayman είναι αφορολόγητα.

-Περισσότερα από 30 C130 και DC10 του αμερικάνικου στρατού, έχουν καταγραφεί από το 80 μέχρι σήμερα από το FBI και ένα πιάστηκε εισερχόμενο στο Μεξικό με $1 δις κοκαΐνη μέσα. Η απάντηση που πήρε το τοπικό γραφείο της υπηρεσίας είναι "ξεχάστε ότι συνέβη, δε σας αφορά".

-Σε ειδικό νομοθετικό πλαίσιο του αμερικάνικου συντάγματος περί εταιρειών εισηγμένων στο DOW/Nasdaq αναφέρεται  ότι δεν υποχρεούνται να αναφέρουν της πηγές των επενδυτών τους, με λίγα λόγια, αν είστε έμπορος ναρκωτικών μπορείτε να ξεπλύνετε όσα φράγκα θέλετε αγοράζοντας μετοχές στο χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης και κανείς δε θα σας ρωτήσει που τα βρήκατε!

-$500 δις δολάρια από χρήματα ναρκωτικών, ξεπλένονται μέσω του τραπεζικού συστήματος κάθε χρόνο.

-Οι τιμές μετοχών του DOW είναι υπερτιμημένες κατά 1.5 φορές.

-Μια κεφαλή  ουρανίου κοστίζει 45 εκ δολάρια. Η Αμερική διαθέτει "επίσημα" περίπου 8.000 τέτοιες κεφαλές.
Προμηθέας Δεσμώτης

Προμηθέας Δεσμώτης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αφήστε το μήνυμα σας και τις παρατηρήσεις σας

Από το Blogger.